Förmånstagare

Bakom våra välgörenhetspaket står 4 väletablerade välgörenhetsorganisationer 
som ser till att varje insamlad krona gör största möjliga nytta

Barnfonden.png

Barnfonden

Barnfonden är en partipolitiskt och religiöst obunden barnrättsorganisation som arbetar för att alla barn ska kunna utvecklas och nå sin fulla potential. 


Barnfonden grundades 1991 med visionen om en värld där alla barn har möjlighet till en bättre framtid. Tillsammans stödjer de cirka 16 miljoner barn och familjer världen över. 

unnamed_edited_edited.jpg

Plan International Sverige

Plan International är en av världens största barnrättsorganisationer med verksamhet i över 75 länder. Utbildning av god kvalitet som ger barn och unga en bra start i livet är Plan Internationals största tematiska fokusområde som varje år ger 4,5 miljoner flickor bättre tillgång till utbildning.

Plan International arbetar brett – i familjer, skolor och där stora beslut fattas – med att förändra synen på flickor, för att de ska få gå i skolan. Dessutom driver de på för att länder ska lagstifta om gratis skolgång som är tillgänglig för alla. Alla barn ska kunna slutföra sin utbildning i en trygg miljö fri från diskriminering, våld och sexuella trakasserier. Det gäller även om det inträffar kriser och katastrofer och barn till exempel tvingas bo i flyktingläger.

logotyp_ftg_och_egen_insamling-svart_pa_

Läkare Utan Gränser

Läkare Utan Gränser är en medicinsk humanitär organisation som räddar liv och lindrar nöd där de behövs mest. De bistår människor som drabbats av kriser, krig och naturkatastrofer oavsett politisk åsikt, religion eller etnisk tillhörighet.

 

Läkare Utan Gränser bedriver årligen omkring 450 projekt i över 70 länder runt om i världen. 1999 tilldelades de Nobels fredspris.

Friends

Friends arbetar för att motverka mobbing så att alla barn och ungdomar ska kunna känna sig säkra. Sedan grundandet 1997 har organisationen jobbat starkt med att sprida budskapet om anti-mobbing och hur viktigt det är att ge alla en trygg uppväxt. Numera ingår stöd och rådgivning i deras centrala verksamhet samt initiativ som World Anti-Bullying Forum, forskning kring kostnaden av och konsekvenser av mobbing.